1. Home
  2. Autoriseren
  3. Autorisatieschema inrichten

Autorisatieschema inrichten

Voordat je begint:

1. Zorg dat de gebruiker(s) het recht ‘Autorisatie’ toegewezen hebben gekregen.
  2. Zorg dat de gebruiker(s) toegewezen is/zijn aan de betreffende administratie(s) (meer informatie)

Stap 1
Ga naar het tandrad rechtsboven en klik op ‘Autorisatie’. Vervolgens klik je op ‘Toevoegen’.

Stap 2
Klik nu op het vergrootglas naast het autorisatieschema.

Links staat ‘Autorisators’. Hier kunnen via het groene plusje de gebruikers worden geselecteerd die moeten autoriseren. Alleen gebruikers die autorisatierechten hebben zijn zichtbaar. Per gebruiker kan de keuze worden gemaakt voor optioneel/verplicht en kan het niveau worden ingesteld. Verschillende combinaties zijn hier mogelijk.

Rechts staat ‘Administraties’. Hier kunnen via het groene plusje de gewenste administraties worden geselecteerd waarop dit schema van toepassing is.
LET OP: De geselecteerde administratie geldt voor alle gebruikers in het schema en hoeft niet per gebruiker toegevoegd te worden.

Stap 3
Zodra een autorisatieschema is aangemaakt is bij ‘Administraties’ onder de kolom ‘Autorisatie’ terug te vinden bij welke administraties een autorisatieschema is geactiveerd.

Na deze stap worden voortaan nieuwe facturen zichtbaar bij de stap ‘Autorisatie’ binnen ‘Mijn Werkvoorraad’ in het dashboard.

Lees hier hoe je facturen moet autoriseren.

Autorisatie in het dashboard

‘Autoriseren’ is alleen zichtbaar voor beheerder en gebruikers die deze rechten hebben.

Autorisatie per administratie

Autorisatieschema’s kunnen alleen worden ingesteld op administratieniveau, niet op niveau van gebruikers of facturen.

Gebruikersrecht 'Toevoegen' + 'Autoriseren'

Heb je als gebruiker het recht ‘Toevoegen’ en ‘Autoriseren’? Dan zie je in ‘Mijn Werkvoorraad’ alle te autoriseren facturen, niet alleen jouw eigen.

Updated on 21/11/18