1. Home
  2. Autoriseren en procureren
  3. Autorisatieschema inrichten

Autorisatieschema inrichten

Voordat je begint:

1. Zorg dat de gebruiker(s) het recht ‘Autorisatie’ toegewezen hebben gekregen.
  2. Zorg dat de gebruiker(s) toegewezen is/zijn aan de betreffende administratie(s) (meer informatie)

STAP 1
Ga naar het tandrad rechtsboven en klik op ‘Autorisatie’. Vervolgens klik je op ‘Toevoegen’.

STAP 2
Klik nu op het vergrootglas naast het autorisatieschema.

Links staat ‘Autorisators’. Hier kunnen via het groene plusje de gebruikers worden geselecteerd die moeten autoriseren. Alleen gebruikers die autorisatierechten hebben zijn zichtbaar.

Optioneel vs. Verplicht + Niveaus
Per gebruiker kan de keuze worden gemaakt of de gebruiker optioneel of verplicht een goedkeuring moet geven. Daarnaast kan ook het niveau worden ingesteld
. Met het instellen van verschillende niveaus kun je gebruikers na elkaar laten goedkeuren.

LET OP

‘Optioneel’ gebruik je wanneer meerdere gebruikers binnen één niveau worden ingesteld, waarbij één goedkeuring van één van deze gebruikers voldoende is.

Administraties
Rechts staat ‘Administraties’. Hier kunnen via het groene plusje de gewenste administraties worden geselecteerd waarop dit schema van toepassing is.

LET OP

De geselecteerde administratie geldt voor alle gebruikers in het schema en hoeft niet per gebruiker (per regel) toegevoegd te worden.

STAP 3
Zodra een autorisatieschema is aangemaakt is bij ‘Administraties’ onder de kolom ‘Autorisatie’ terug te vinden bij welke administraties een autorisatieschema is geactiveerd.

Na deze stap worden voortaan nieuwe facturen zichtbaar bij de stap ‘Autorisatie’ binnen ‘Mijn Werkvoorraad’ in het dashboard.

Lees hier hoe je facturen moet autoriseren.

Autorisatie in het dashboard

‘Autoriseren’ is alleen zichtbaar voor beheerder en gebruikers die deze rechten hebben.

Autorisatie per administratie

Autorisatieschema’s kunnen alleen worden ingesteld op administratieniveau, niet op niveau van gebruikers of facturen.

Gebruikersrecht 'Toevoegen' + 'Autoriseren'

Heb je als gebruiker het recht ‘Toevoegen’ en ‘Autoriseren’? Dan zie je in ‘Mijn Werkvoorraad’ alle te autoriseren facturen, niet alleen jouw eigen.

Updated on 25/09/19