1. Home
  2. Boekhoudpakketten
  3. Exact Online
  4. (De)blokkeren voor betaling (Exact Online)

(De)blokkeren voor betaling (Exact Online)

Wanneer je in TriFact365 de functie ‘Inboeken voor procuratie’ gebruikt, zullen de boekingen geblokkeerd voor betaling worden ingeboekt in Exact Online. Deze boekingen worden gedeblokkeerd na procuratie. Lees hieronder hoe het precies in zijn werk gaat.

STAP 1
Zorg ervoor dat er geen facturen op status ‘Procureren’ staan. Als dit wel zo is en je zet ‘Inboeken voor Procuratie’ aan, dan zullen deze facturen NIET in het boekhoudpakket terechtkomen.

STAP 2
Ga naar het tandrad en klik op ‘Administraties’. Vink achter de betreffende administratie ‘Inboeken voor procuratie’ aan.

STAP 3
Klik op het vergrootglas achter de betreffende administratie en selecteer een betalingsconditie die gebruikt dient te worden om de facturen geblokkeerd voor betaling in te boeken. Dit dient een betalingsconditie te zijn met de betalingswijze ‘Kas’.

De facturen worden nu geboekt met deze betalingsconditie. Wanneer een factuur geprocureerd is in TriFact365, zal de betalingsconditie worden gewijzigd naar de oorspronkelijk ingegeven betalingsconditie op de boeking.

Betalingsconditie aanmaken in Exact Online
Een betalingsconditie met betalingswijze ‘Kas’ is standaard aanwezig in Exact Online. Mocht deze betalingsconditie toch ontbreken of wil je liever een eigen betalingsconditie aanmaken, dan kun je deze eenvoudig toevoegen in Exact Online via ‘Stamgegevens’ > ‘Relaties’ > ‘Betalingsconditie’ > ‘Nieuw’. Zet de betalingswijze op ‘Kas’, het aantal dagen op ‘0’ en geef een omschrijving op. (zie afbeelding hieronder)

LET OP

Wijzig in Exact Online nooit de betalingsconditie als je ‘Inboeken voor procuratie’ hebt aanstaan. TriFact365 zal dit zelf automatisch doen zodra er in TriFact365 geprocureerd is.

LET OP

Verwerk de boeking in Exact Online niet voordat de procuratiewerkstroom is voltooid. Anders kan TriFact365 de betalingsconditie niet meer wijzigen.

Updated on 15/10/18

Was this article helpful?

Hulp nodig?
Niet gevonden wat je zocht? Bel ons op 033 799 9600 of stel een vraag via het contactformulier.
STEL EEN VRAAG