1. Home
  2. Facturen boeken
  3. Boekingsvoorstel controleren

Boekingsvoorstel controleren

Nadat je de koppeling met je boekhoudpakket, administratie en gebruikers hebt ingesteld kun je facturen toevoegen en de functie van het controlescherm gebruiken.

Stap 1
Klik op bijwerken om de stamgegevens van jouw boekhoudpakket te synchroniseren met TriFact365. Zodra de synchronisatie gereed is verschijnt op de onderste regel een datum met een tijdstip.

Bijwerken

Wanneer dingen gewijzigd zijn in het boekhoudpakket (bijv. crediteuren, btw-codes) klik je op bijwerken om dit te synchroniseren met TriFact365.

Stap 2
Staat de crediteur in het boekhoudpakket maar wordt deze niet direct herkend? Klik linksboven op het lege (rode) vak, er verschijnt een nieuw scherm. Hier kun je in het linkerveld de crediteur selecteren door de naam in te vullen. Bij het invullen van 2 letters of cijfers verschijnt automatisch een dropdown waaruit je kunt selecteren. Rechts verschijnen vervolgens de stamgegevens.

Stap 3
Het grootboek, de kostenplaats en projectcode kan ook worden ingevuld door 2 letters of cijfers in te vullen waarna een drop-down verschijnt.

Stap 4
Bij BTW kun je de gewenste code verifiëren.

Stap 5
Bij bedrag excl. BTW verifieer je of dit overeenkomt met de factuur.

Stap 6
Omschrijving is optioneel in te vullen of te wijzigen.

Stap 7
De factuurdatum kun je verifiëren.

Stap 8
De periode is de maand waarop de boeking betrekking heeft.

Stap 9
De vervaldatum is afgeleid van het # vervaldagen in de stamgegevens of wordt overgenomen van de factuur.

Stap 10
Na complete controle kun je de factuur verzenden voor de volgende fase (procuratie of directe boeking in boekhoudpakket).

Updated on 01/09/17