1. Home
  2. Nieuwe functies
  3. BTW Verlegd verwerken
  1. Home
  2. Instellingen
  3. BTW Verlegd verwerken
  1. Home
  2. Controleren
  3. BTW Verlegd verwerken

BTW Verlegd verwerken

In TriFact365 is het mogelijk om facturen met BTW Verlegd te verwerken. Afhankelijk van het boekhoudpakket waarmee je werkt zijn aanvullende instellingen in TriFact365 vereist.

In het scherm ‘Controleren en verwerken’ zal automatisch het BTW bedrag op 0 worden gezet wanneer je BTW Verlegd selecteert. De boeking zal vervolgens correct worden verwerkt in het boekhoudpakket. Lees hieronder voor welke boekhoudpakketten aanvullende instellingen vereist zijn.

AccountView, Exact Online, SnelStart, Visma eAccounting,
Er zijn geen aanvullende instellingen vereist. TriFact365 registreert automatisch aan de hand van de BTW code of de BTW verlegd moet worden.

AFAS, King Anywhere, Twinfield
Hiervoor zijn aanvullende instellingen vereist. Ga in TriFact365 naar¬†Instellingen > Administraties > Vergrootglas > BTW codes en zet een vinkje bij ‘Verlegd’ voor de betreffende BTW-codes. Hierna zal in het scherm ‘Controleren en verwerken’ het BTW bedrag automatisch op 0 worden gezet. De boeking zal vervolgens correct worden verwerkt in het boekhoudpakket.

Unit4 Multivers
Voor Unit4 zijn geen aanvullende instellingen in TriFact365 vereist. Wel dien je het juiste BTW-scenario te selecteren in het scherm ‘Controleren en verwerken’. Het BTW-scenario bepaalt of de BTW verlegd moet worden.

Updated on 21/11/18