1. Home
  2. Boekhoudpakketten
  3. Exact Online
  4. Creditfactuur / stornoboeking verwerken in Exact Online

Creditfactuur / stornoboeking verwerken in Exact Online

Creditfactuur: Een creditfactuur is een correctiefactuur waarbij de debetboeking wordt gecompenseerd door een creditboeking. Dus 100 credit wordt 100 debet. Per saldo staat er dan 100 debet (credit) en 100 credit (debet) op de balans.

Storno: Een storno is een correctiefactuur waarbij de debetboeking wordt gecompenseerd door een debetboeking met een min (-/-) bedrag ervoor. Per saldo staat er dan debet (of credit) 0 (nul) op de balans. In het betalingsverkeer is een storno het terugdraaien van een automatische incasso. Je kunt een storno dus zien als het terugdraaien van een factuur ZONDER dat er een nieuwe creditfactuur is verstrekt.

Creditfactuur verwerken in Exact Online

Indien je met TriFact365 een creditfactuur wilt verwerken in Exact Online, dien je bij de stap ‘Controleren’ een vinkje te zetten achter ‘Credit’. De factuur zal nu geboekt worden als creditfactuur in Exact Online (zie eerste afbeelding hieronder).

Een andere mogelijkheid om een creditfactuur te verwerken is bij de stap ‘Controleren’ een minnetje te zetten voor het bedrag op de totaalregel (zie tweede afbeelding hieronder).

LET OP

Als je en het vakje aanvinkt en een minnetje voor het bedrag zet zal de boeking verwerkt worden als normale boeking!

 

Stornoboeking verwerken in Exact Online

Het is helaas niet mogelijk om een stornoboeking te verwerken in Exact Online. Indien je dit wel wilt kan dit handmatig worden aangepast in Exact Online.

 

Updated on 31/07/17

Was this article helpful?