1. Home
  2. Boekhoudpakketten
  3. Twinfield
  4. Creditfactuur / stornoboeking verwerken in Twinfield

Creditfactuur / stornoboeking verwerken in Twinfield

Creditfactuur: Een creditfactuur is een correctiefactuur waarbij de debetboeking wordt gecompenseerd door een creditboeking. Dus 100 credit wordt 100 debet. Per saldo staat er dan 100 debet (credit) en 100 credit (debet) op de balans.

Storno: Een storno is een correctiefactuur waarbij de debetboeking wordt gecompenseerd door een debetboeking met een min (-/-) bedrag ervoor. Per saldo staat er dan debet (of credit) 0 (nul) op de balans. In het betalingsverkeer is een storno het terugdraaien van een automatische incasso. Je kunt een storno dus zien als het terugdraaien van een factuur ZONDER dat er een nieuwe creditfactuur is verstrekt.

Creditfactuur verwerken in Twinfield

Indien je met TriFact365 een creditfactuur wilt verwerken in Twinfield, dien je bij de stap ‘Controleren’ een vinkje te zetten achter ‘Credit’. De factuur zal nu geboekt worden als creditfactuur in Twinfield (zie afbeelding hieronder).

Stornoboeking verwerken in Twinfield

Indien je met TriFact365 een stornoboeking wilt verwerken in Twinfield, dien je bij de stap ‘Controleren’ een minnetje te zetten voor het bedrag op de totaalregel. De factuur zal nu verwerkt worden als stornoboeking in Twinfield (zie afbeelding hieronder).

 

 

Updated on 31/07/17

Was this article helpful?