1. Home
  2. Boekhoudpakketten
  3. AFAS
  4. Foutmelding: (AfasFiEntry)Vat is mandatory for account “xxxx” (grootboekrekening)
  1. Home
  2. Foutmeldingen
  3. Foutmelding: (AfasFiEntry)Vat is mandatory for account “xxxx” (grootboekrekening)

Foutmelding: (AfasFiEntry)Vat is mandatory for account “xxxx” (grootboekrekening)

Foutmelding

(AfasFiEntry)Vat is mandatory for account “xxxx” (grootboekrekening)

In het controlescherm is de mogelijkheid aanwezig om “geen btw” code te selecteren. Waarom krijg ik dan deze foutmelding?

In AFAS is op grootboekrekeningniveau onder het tabblad Voorkeuren het veld BTW toegestaan aangevinkt. Zorg ervoor dat BTW toegestaan is uitgevinkt. Deze kun je terugvinden onder Financieel\Beheer\Instellingen administratie. Klik vervolgens op de grootboekrekening en selecteer het tabblad Voorkeuren.