1. Home
  2. Instellingen
  3. Gebruiker verwijderen

Gebruiker verwijderen

LET OP

Om een gebruiker te verwijderen dien je ‘Beheerder’ te zijn.

Wil je een gebruiker verwijderen? Doorloop het volgende stappenplan om dit succesvol te doen.

STAP 1
Verwijder de gebruiker uit eventuele autorisatie- en/of procuratieschema’s. Anders kan de gebruiker niet verwijderd worden.

STAP 2
Ga naar het dashboard en klik op ‘Autorisatie-overzicht’ en/of ‘Procuratie-overzicht’. Vink de facturen aan die gekoppeld zijn aan het schema waar de gebruiker in zat en stop deze facturen.

STAP 3
Hierna worden de facturen opnieuw in de werkvoorraad gezet en kan een nieuw schema worden aangesproken zonder de gebruiker die verwijderd moet worden. Zo kan de factuurverwerking blijven doorgaan.

STAP 4
Daarnaast is het zaak dat er gecontroleerd wordt of er nog afgekeurde facturen zijn waarbij de gebruiker een rol heeft gehad. Ga hiervoor naar de Werkvoorraad en filter op de status ‘Afgekeurd’ en op de administratie(s) waarin deze gebruiker een rol heeft gehad. Plaats de afgekeurde facturen terug naar Controleren of verwijder ze uit de portal.

STAP 5
Ga naar het tandrad en klik op ‘Gebruikers’. Klik op het kruisje achter de gebruiker die je wilt verwijderen. De gebruiker wordt nu verwijderd.