1. Home
  2. Boekhoudpakketten
  3. AFAS
  4. PDF terugvinden in AFAS

PDF terugvinden in AFAS

TriFact365 gebruikt dossieritems om een boeking met bijbehorende PDF te verwerken in AFAS. Zorg ervoor dat de dossieritems niet geblokkeerd zijn (of in gebruik zijn in AFAS door andere workflows).

LET OP: Vanaf versie AFAS Profit 3 (Small Business en ERP) moet het Communication Centre zijn geïnstalleerd om PDF bestanden in AFAS direct te kunnen openen.

AFAS Profit ERP

Wanneer je gebruikt maakt van AFAS Profit ERP, dan kun je zelf bepalen welke dossiernummers gebruikt moeten worden voor het boeken van facturen. Ga in TriFact365 naar Instellingen > Administraties en klik op het vergrootglas achter de betreffende AFAS-administratie. Bij ‘Instellingen’ kun je dossiernummers ingeven voor inkoop- en verkoopfacturen. Normaal gesproken kun je hiervoor de volgende items gebruiken:

• Inkoopfacturen: Dossiernummer -5
  • Verkoopfacturen: Dossiernummer 1

AFAS Small Business

Wanneer je gebruikt maakt van AFAS Small Business, dan dien je de volgende dossiernummers te gebruiken voor het boeken van facturen:

• Inkoopfacturen: Dossiernummer -5
  • Verkoopfacturen: Dossiernummer 10

Ga in TriFact365 naar Instellingen > Administraties en klik op het vergrootglas achter de betreffende AFAS-administratie. Bij ‘Instellingen’ kun je dossiernummers ingeven voor inkoop- en verkoopfacturen.

Problemen met verkoopfacturen raadplegen in AFAS

Het kan voorkomen dat je het dossiernummer hebt ingevuld bij de instellingen van de administratie in TriFact365, maar dat het PDF-bestand van de verkoopfactuur alsnog niet meegestuurd wordt naar AFAS.

Waarschijnlijk kan de PDF dan niet worden meegestuurd naar AFAS via dat dossieritem. In dat geval is het belangrijk dat er naar het dossieritem in AFAS wordt gekeken. Controleer eerst het volgende:

• Dossieritem mag niet geblokkeerd zijn
  • Tabblad Algemeen: ‘Bestand koppelen’ moet aangevinkt zijn.
  • Tabblad Bestemming: Controleren of verkooprelatie bestemmingen zijn toegestaan
  • Tabblad Bestemming extra: Controleren of journaalpost en journaalpost regel zijn toegestaan

Mochten deze instellingen correct staan, dan kun je ervoor kiezen om een willekeurig ander dossiernummer te creëren in AFAS waar je de verkoopfacturen naartoe stuurt. Je kan namelijk zelf bepalen, mits je gebruik maakt van AFAS Profit ERP, welk dossiernummer je gebruikt voor het boeken van de facturen.

Let er wel op dat je vervolgens dit dossiernummer weer moet invullen bij de instellingen van de administratie in TriFact365.

Updated on 07/12/18