1. Home
  2. Autoriseren en procureren
  3. Procuratieschema inrichten

Procuratieschema inrichten

Voordat je begint:

1. Zorg dat de gebruiker(s) het recht ‘Procuratie’ toegewezen hebben gekregen.
  2. Zorg dat de gebruiker(s) toegewezen is/zijn aan de betreffende administratie(s)(meer informatie)

STAP 1
Ga naar het tandrad rechtsboven en klik op ‘Administraties’. Vink het vakje ‘Procuratie’ aan bij de administratie waarvoor een procuratieschema ingericht wordt.

STAP 2
Ga naar het tandrad rechtsboven en klik op ‘Procuratie’. Vervolgens klik je op ‘Toevoegen’.

STAP 3
Klik nu op het vergrootglas naast het procuratieschema.

Links staat ‘Procurators’. Hier kunnen via het groene plusje de gebruikers worden geselecteerd die moeten procureren. Alleen gebruikers die procuratierechten hebben zijn zichtbaar.

Optioneel vs. Verplicht + Niveaus
Per gebruiker kan de keuze worden gemaakt of de gebruiker optioneel of verplicht een goedkeuring moet geven. Daarnaast kan ook het niveau worden ingesteld
. Met het instellen van verschillende niveaus kun je gebruikers na elkaar laten goedkeuren.

LET OP

‘Optioneel’ gebruik je wanneer meerdere gebruikers binnen één niveau worden ingesteld, waarbij één goedkeuring van één van deze gebruikers voldoende is.

Administraties
Rechts staat ‘Administraties’. Hier kunnen via het groene plusje de gewenste administraties worden geselecteerd waarop dit schema van toepassing is.

LET OP

De geselecteerde administratie geldt voor alle gebruikers in het schema en hoeft niet per gebruiker (per regel) toegevoegd te worden.

STAP 4
Na deze stap worden voortaan nieuwe facturen zichtbaar bij de stap ‘Procuratie’ nadat ze gecontroleerd zijn.

Lees hier hoe je facturen moet procureren.

Lees hier een aantal tips voor het inrichten van procuratieschema’s.

Procuratie in het dashboard

‘Procureren’ is alleen zichtbaar voor beheerders en gebruikers die deze rechten hebben.

Gebruikersrecht 'Toevoegen' + 'Procureren'

Heb je als gebruiker het recht ‘Toevoegen’ en ‘Procureren’? Dan zie je in ‘Mijn Werkvoorraad’ alle te procureren facturen, niet alleen jouw eigen.

Updated on 25/09/19