1. Home
  2. Beheer en instellingen
  3. Boekingsinstellingen: Standaarddagboek voor inkoop- en verkoopfacturen

Boekingsinstellingen: Standaarddagboek voor inkoop- en verkoopfacturen

LET OP

Dit is niet mogelijk voor Twinfield en Visma eAccounting

Naast op crediteur-/debiteurniveau, is het ook op administratieniveau mogelijk om een standaarddagboek in te stellen voor inkoopfacturen en verkoopfacturen.

STAP 1
Ga naar het tandrad en klik op ‘Administraties. Klik op het vergrootglas achter de betreffende administratie en klik op ‘Instellingen’.

STAP 2
Hier kun je het standaarddagboek instellen voor inkoopfacturen (inkoopdagboek) en voor verkoopfacturen (verkoopdagboek)

Het standaarddagboek wordt altijd aangesproken, tenzij er bij de debiteur/crediteur is aangegeven op welke crediteurenrekening de facturen geboekt moeten worden. In dat geval zal de instelling op crediteur-/debiteurniveau gelden.