1. Home
  2. Instellingen
  3. Standaardomschrijving voor facturen instellen

Standaardomschrijving voor facturen instellen

Bij het boeken van facturen worden er vaak standaard omschrijvingen gebruikt. Op administratieniveau kun je een standaard factuuromschrijving instellen voor inkoopfacturen en verkoopfacturen. Dit kun je doen met zogeheten ‘labels’.

Ga hiervoor naar het tandrad en ga naar ‘Administraties’. Klik op het vergrootglas achter de betreffende administratie en ga naar ‘Instellingen’. Hier kun je de standaardomschrijving voor inkoop- en verkoopfacturen instellen.

Selecteer in de dropdown de labels die je wilt gebruiken. Deze zullen vervolgens in het veld daarnaast worden geplaatst.

Wat zijn labels?

Bij de administratie-instellingen kun je labels invoegen en instellen als standaardomschrijving. Deze labels hebben betrekking op een veld die in het scherm Controleren en verwerken wordt vastgesteld en worden daar in het omschrijvingsveld weergegeven. Wanneer je de boeking doorstuurt naar Procuratie of de boekhouding, worden deze labels geconverteerd naar de waarde die in de bijbehorende velden waren ingevuld.

De volgende labels kunnen worden gebruikt en werken alleen als de tekst tussen blokhaken is geplaatst:

• [crediteurcode]
  • [crediteur] – naam van de crediteur
  • [debiteurcode]
  • [debiteur]
  • [factuurnummer]
  • [factuurdatum]
  • [maand] – maand waarin de factuurdatum valt
  • [periode]
Updated on 22/06/18