1. Home
  2. Boekhoudpakketten
  3. AccountView
  4. Transitorisch boeken (AccountView)
  1. Home
  2. Nieuwe functies
  3. Transitorisch boeken (AccountView)

Transitorisch boeken (AccountView)

Wanneer je gekoppeld bent met AccountView, kun je kosten en opbrengsten over meerdere periodes spreiden. Hiervoor zijn aanvullende instellingen vereist in AccountView.

1. Ga in AccountView naar Opties > Instellingen > Administratie > Financieel I.
  2. Zorg dat er een grootboekrekening is geselecteerd bij ‘Transitoria debet’ en ‘Transitoria credit’.
  3. Wil je spreiden over meerdere boekjaren? Deze boekjaren moeten al zijn aangemaakt in AccountView. (Dit is een verschil met de functionaliteit in AccountView!)

Wanneer bovenstaande instellingen gereed zijn, kun je kosten en opbrengsten spreiden over meerdere periodes in TriFact365.

STAP 1:
Ga naar het scherm ‘Controleren en verwerken’ en vink ‘Transitorische boeking’ aan. Er verschijnen nu extra velden op de boekingsregels.

STAP 2:
Vul in de velden ‘Vanaf’ en ‘T/m’ de datum van de betreffende periode in, zodat AccountView het bedrag vervolgens over deze gewenste perioden kan spreiden.

Updated on 15/11/18