1. Home
  2. Boekhoudpakketten
  3. Exact Online
  4. Transitorisch boeken (Exact Online)

Transitorisch boeken (Exact Online)

Wanneer je gekoppeld bent met Exact Online, kun je kosten ook over meerdere periodes verspreiden. LET OP: Hiervoor zijn aanvullende instellingen vereist in Exact Online.

1. Ga naar de Instellingen van je administratie. Onder het tabblad ‘Financieel’ dien je grootboekrekeningen te koppelen aan ‘Uitgestelde omzet’ en ‘Uitgestelde kosten’.
  2. Koppel ook een Memoriaaldagboek aan de uitgestelde omzet/kosten. Het is aan te raden om hier een apart dagboek voor aan te maken.

Wanneer bovenstaande instellingen gereed zijn, kun je facturen spreiden over meerdere periodes in TriFact365.

STAP 1:
Ga naar het scherm ‘Controleren en verwerken’ en vink ‘Transitorische boeking’ aan. Er verschijnen nu extra velden op de boekingsregels.

STAP 2:
Vul in de velden ‘Vanaf’ en ‘T/m’ de datum van de betreffende periode in, zodat Exact Online het bedrag vervolgens over deze gewenste perioden als uitgestelde omzet of uitgestelde kosten kan verdelen.

Meer informatie over transitorisch boeken? Bekijk hier de blogpost van Exact Online.

Updated on 01/11/18