Vrijgesteld van BTW

In TriFact365 is het mogelijk om een niet BTW-plichtige administratie te voeren. Hiervoor zijn aanvullende instellingen vereist.

Ga in TriFact365 naar Instellingen > Administraties Vergrootglas Instellingen. Zet vervolgens ‘Vrijgesteld van BTW’ op Ja.

Vervolgens zullen alle boekingsvoorstellen standaard worden gepresenteerd met een bedrag inclusief BTW. Daarnaast zal standaard de BTW-code ‘Geen BTW’ of ‘Geen’ worden geselecteerd.

SnelStart
Let op: In SnelStart moeten de grootboekfuncties van de grootboekrekeningen ‘Geen BTW’ ondersteunen. Anders kan het zijn dat de boeking alsnog met BTW in SnelStart terechtkomt.

King Anywhere, King Business Software en Visma eAccounting
Let op: Je dient ook een BTW-code voor inkoop- en verkoopfacturen te selecteren. Deze wordt dan standaard geselecteerd op het boekingsvoorstel.

Updated on 20/08/19